You are here!!


Milyen friss zöldségekből készítsünk salátát tavaszal?

Tolsztoj szerint a tavasz „a tervek és projektek” évszaka. Miért ne ünnepelnénk hát meg a melegebb idő beköszöntét azzal, hogy megalkotunk néhány remek salátát? Elő a kreativitással, aktivizáld az ízlelőbimbóidat, és olvasd el tanácsainkat!

Roppant jó ebéd

A legjobb saláták változatos összetevőkből állnak. A tavasszal szüretelt cukorborsó például kellemesen ropogóssá teszi a salátát, ráadásul nyersen és főzve is fogyasztható, attól függően, hogy szeretjük jobban. De miért ne tennénk még változatosabbá a salátát lágy tojással és egy kis natúr joghurttal? A feta szintén remekül harmonizál a cukorborsós salátával, hiszen az édeskés borsó remekül kiegészíti a sajt sós ízét.

Legyen színesebb a napod!

Ha itt a tavasz, a természet ezer színbe öltözik. Miért ne csempésznénk hát be a virágok színkavalkádját a konyhába is? A cékla bíbor- vagy a répa narancssárga színe bármilyen salátát vidámmá, élettel telivé varázsol, ha pedig még izgalmasabb ízekre vágysz, szórj vékonyra vágott retket a tetejére!

Tavaszi kedvenc

A spárga az egyik legnépszerűbb zöldség tavasszal, és - bár előételnek sem utolsó egy kis olívaolajjal, fekete borssal és tengeri sóval – igazán ízletes összetevője lehet a salátának is. Hogy a szára ne legyen nedves és ragacsos, fűszerezzük be, és nagyon kevés olajon sütőben 15-20 percig süssük át. Ízeit szépen kiegészíti a friss koktélparadicsom és az omlós feta sajt.

Mindennek a teteje: öntetek

A tavasz remek alkalom arra, hogy az öntetekben is kiéljük a kreativitásunkat. Elő hát a kertészkedő kesztyűvel és szedj fűszenövényeket! Egy kellemes öntetből igazi ízbombát varázsolhatsz segítségükkel. Próbáld ki például, hogy egy kis mentát citromlével és olívaolajjal keversz: az eredmény igazán jellegzetes, frissítő kombináció lesz, ami jól passzol párolt vagy sült zöldségekből álló salátákhoz.

Zöld út a leveleknek

Levelek, levelek, levelek! A tavasz a legjobb időszak arra, hogy friss, leveles zöldségeket fogyasszunk, szóval irány a konyha, és zizzents össze belőlük egy jó kis kevert salátát! Ideális ebédre, vacsorára, köretként vagy házibuliban csipegetnivalónak: szinte bármilyen leveles zöldséget összekeverhetünk egy tálban. Gondolj csak például a ropogós madársalátára, a borsos rukkolára, a vitaminbomba spenótra, vagy - hogy egy kis színt is vigyünk a dologba - akár a cikóriára! Végül a tetejére jöhet egy könnyű vinaigrette öntet és egy pár kesudió.

Elkapott az ihlet? Miből áll a te kedvenc tavaszi salátád?

Szintén érdekelhet