You are here!!


5 alkalmazás, ami segít rendszerezni és egyszerűsíteni a hétköznapjaid

Lehet, hogy te vagy az egyik legösszeszedettebb ember a környéken, de néhány hasznos alkalmazás a telefonodon, tableteden vagy épp a számítógépeden még akkor is jól jöhet. Teendők, listák, határidők – itt van néhány applikáció, ami segít mindent átlátni, és megkönnyítheti a mindennapjaidat.

Any.DO

A „világ legnépszerűbb feladatkezelő alkalmazása” – állítja magáról ez az alkalmazás teljes joggal. Mobilon iOS és Android rendszereken érhető el, de online is használhatjuk. Tulajdonképpen a teendőidet és a feladataidat tudod kezelni a segítségével. Írhatsz jegyzeteket, találkozókat szervezhetsz, listákat állíthatsz össze, és feladatokat oszthatsz le. Az alkalmazáson belül még információkat is megoszthatsz egy-egy projekt résztvevőivel. Miért szeretik? Mert egyszerű, rugalmas és tényleg használható - ráadáásul még jól is néz ki.

Evernote

Mindened a listakészítés, vagy a munkád miatt egész nap írnod kell? Az Evernote hitvallása szerint az alkalmazást arra tervezték, hogy a mindennapi életünk során felmerülő teendőket megkönnyítse. Az alkalmazással létrehozhatunk, szerkeszthetünk és rendszerezhetünk jegyzeteket, illetve dokumentumokat, s ezeket az Evernote minden eszközön folyamatosan szinkronizálja. Tegyük fel például, hogy támad egy remek ötleted a metrón: ahelyett, hogy egy fecnire írnád fel, elmented jegyzetként a telefonodon. Aztán pedig – az Evernote-nak köszönhetően – otthon vagy az irodában már a számítógépeden fejtheted ki a bővebben a gondolatot.

Wunderlist

Az egyik legnépszerűbb alkalmazás, ha a napi rutinteendők elvégzéséről van szó. A Wunderlist hasonlít az Any.DO alkalmazáshoz, és gyakran együtt emlegetik őket a kritikusok is. Hogy melyik a jobb? Azt ők sem tudják egyértelműen eldönteni. Kinek az egyik, kinek a másik. A Wunderlist projektkezelő alkalmazás is elérhető iOS és Android rendszereken, valamint online.

Slack

Az üzleti kommunikációban rövid idő alatt elért népszerűsége miatt valósággal berobbant a piacra. Az alkalmazás az azonnali üzenetküldő rendszerek, a levelezők, a fájlmegosztók és a csoportos chat előnyeit egyesíti egy egyszerű kezelőfelületen – és természetesen folyamatosan szinkronizálódik minden eszközön. Így többé nem kell különböző eszközök és alkalmazások között ugrálni (iMessage, SMS, Facebook Messenger, WeChat, WhatsApp, Line), hanem mindent elintézhetünk a Slack segítségével.

Streaks

Mi különbözteti meg a többi hasonló alkalmazástól, miben más, mint a Wunderlist vagy az Any.DO? A Streaks nem a hivatalos találkozók szervezését könnyíti meg, hanem a hétköznapi teendőkben segít. Egyszerű figyelmeztetéseket állíthatunk be adott időpontokra, például: „Befejezted az X feladatot ma?”. Így követhetjük, mi mindent kell elvégeznünk aznap, és nem felejtünk el semmit.

Milyen alkalmazást telepítsd a telefonra, tabletre vagy számítógépre? Talán időpazarlásnak tűnhet többet is kipróbálni, de a különbségek így derülnek ki a leggyorsabban. Mind az öt alkalmazás ingyenes (hacsak nem választod a Premium változatot), szóval miért nem adsz mindegyiknek egy esélyt, hogy megtaláld azt, ami a legjobban passzol hozzád?

Szintén érdekelhet