You are here!!


A Bifidus és más baktériumok

A különleges receptünk
Minden pohár Activia a hagyományos joghurtkultúrák mellett minimum 4 milliárd Bifidus ActiRegularis®-t tartalmaz. Ahhoz, hogy a tejsavbaktériumok mellett a Bifidus ActiRegularis® is jelen legyen a termékben, olyan baktériumtörzsek keverékét kellett kifejleszteni, amelyek képesek a Bifidus ActiRegularis® számára a legideálisabb körülmények között is szaporodni.

Amikor az Activia receptúráján kezdtünk dolgozni, a legtöbb joghurtot 43 °C-on, savas körülmények között fermentálták, ami a tejsav baktériumok szaporodásának megfelelő hőmérséklet, azonban a Bifidus Actiregularis® szaporodásának nem ideális. Emiatt kezdtünk el a Bifidus Actiregularis számára megfelelőbb körülményeket kidolgozni, valamint olyan tejsav baktériumokat keresni, amelyek a Bifidus Actiregularis®-szal azonos körülmények között is képesek szaporodni.

Kutatásaink során egy Streptococcus thermophilus és két kiemelt Lactobacillus bulgaricus törzset választottunk ki arra, hogy az Activia reptúrájába kerüljenek, hiszen ezek képesek a Bifidus Actiregularis®-szal azonos körülmények között szaporodni. így segítve elő az erjedés folyamatát már 37 °C-on is. A megfelelő gyártási feltételek, valamint ezen baktériumtörzsek kiválasztásával sikerült elérnünk, hogy a Bifidus Actiregularis® nagy mértékben el tudjon szaporodni joghurtjainkban, valamint nekik köszönhetjük az Activia egyedi ízvilágát és selymes állományát is.

Szintén érdekelhet