You are here!!


Hogyan mutasd meg a munkahelyeden, hogy mire vagy képes?

Lehet, hogy sikeres vagy a munkahelyeden, de az is fontos, hogy kollégáid ne csak ezt értékeljék: lássák meg a benned rejlő lehetőséget, ami segít tovább- és feljebblépni. Ha képességeidet elismerik, az nem csak a karriereden segít, de motivációt is ad, hogy a céljaidért küzdj!

Légy jelen!

Mind fizikailag, mind szellemileg, fontos, hogy jelen légy; nemcsak a meetingeken, de minden szakmai megbeszélésen is. Ha egy olyan találkozóra hívnak, ami jó eséllyel nem érint téged személyesen, az még nem feltétlenül ok arra, hogy elutasítsd a részvételt! Maga a tény, hogy elmentél, segít, hogy észrevegyenek és értékeljenek. Minden találkozón próbálj meg legalább egyszer hasznosan felszólalni. Az is elég, ha csak kérdezel vagy megdicsérsz egy ötletet, ettől sokkal érdeklődőbbnek fogsz tűnni, és a kollégáid ezt - ha tudat alatt is - méltányolni fogják.

Kövesd nyomon munkáidat!

A feladataid folyamatos követése két okból is nagyon fontos. Először is, ha egy munkatársad vagy egy ügyfeled nem elégedett a munkáddal, rögtön tudni fogod, és azelőtt javíthatod a kifogásolt területet, mielőtt abból probléma lenne. Másfelől, ha projekted népszerű és elismert, állandó jelenléted emlékeztetni fogja főnöködet vagy ügyfeledet arra, hogy kinek is köszönhető a siker.

Légy pozitív!

Lehet, hogy ezt könnyebb mondani, mint csinálni, de egy lelkes, bármire kész hozzáállás a segítségedre lesz abban, hogy munkatársaid szeressenek veled dolgozni, és a saját lelkiállapotodnak is jót tesz.

Mutasd meg vezetői képességeidet!

„El kell fogadnod a tényt, hogy a vezetés soha nem a technikáról szól, hanem azokról, akiket vezetsz.” (Bob Burg) Valóban, a vezetés lényege az emberek kezelése. Mutasd meg diplomáciai és irányítói vénádat azzal, hogy egy fiatalabb kollégát a szárnyaid alá veszel. Mentorként nemcsak az ő, de kollégáid tiszteletét is elnyerheted - értékelni fogják erőfeszítéseidet és természetes vezetői képességeidet.

Légy csapatjátékos!

Vezetői képességed megmutatása kulcsfontosságú ahhoz, hogy kiteljesíthesd magad a munkahelyeden. Legalább ilyen fontos ugyanakkor az, hogy megmutasd, milyen jól tudsz együttműködni másokkal. Hallgasd meg mások véleményét, és próbáld meg minimumra szorítani a kritikus megszólalásaidat. Ha lehet, gratulálj kollégaid sikereihez, hálásak lesznek érte.

Használd a kreativitásod!

Alapvetően éles elméjű és kreatív ember vagy: hagyd, hogy kollégáid is felfedezzék ezt! Vegyél minden problémát újabb lehetőségként, és találj megoldást rá mások előtt. Vizsgáld meg a dolgokat szokatlan szemszögekből: légy kreatív, hagyd el a sablonokat! Ha a problémákat kreatívan oldod meg, mindenki emlékezni fog rád. Hasonlóképpen, legyen bátorságod javasltokat tenni: hogyan lehet a munkamenetet egyszerűsíteni, hogyan lehet a folyamatokat gyorsabbá, hatékonyabbá tenni. Ha mindenki életét egyszerűbbé teszed, kollégáidat meggyőzi majd ötletességed és tehetséged.

Szintén érdekelhet