You are here!!


Hogyan válsz egészségesebbé a fitnesztől?

A fitneszben az a jó, hogy soha nem unod meg: játékként élheted meg a fizikai megerőltetést. A mozdulatok egyszerűek, néha koreografáltak. A gyakorlatok változatosak és mindig a kívánt eredményhez igazodnak. A fitneszsportok legtöbb válfajában az edzés intenzív lehet, segít a kardiovaszkuláris képességeid fejlesztésében, csökkenti a stresszt és égeti a kalóriákat. Gyors feladatok sorát kell végrehajtanod, így fejlődik koordinációs képességed, egyensúlyérzéked és pontosságod. Tökéletes a koncentráció fejlesztéséhez!

Fontos a csapatmunka

Vegyük például a crossfitet! Egy egész crossfit-csapat áll mögötted, ami nagy segítség, hogy legyen akaraterőd a csúcsra érni. Se tükrök, se fülhallgatók! Nem csak azért mész crossfitre, hogy eddzél, hanem azért is, hogy segíts másoknak és mások is segítsenek neked - mindenki csak nyer azzal, hogy együtt éltek meg intenzív pillanatokat. A crossfit-termek jelentik a szomorú, magányos edzőtermek végét: modernek és izgalmasak, tele rusztikus és kortárs anyagokkal.

Hogyan válaszd ki a neked való edzést?

Ezekben az új edzésmódszerekben (pl. bodypump, turbo jam, sh’bam, CXWorx, RPM, kardiobox, funkcionális edzés) az a jó, hogy mindenki segít a másiknak. A legfontosabb, hogy találj egy hozzád illő edzésformát - fitneszközpontban, edzőteremben vagy akár kint, a szabadban. Talán a salsa lazít el? Akkor próbáld ki a zumbát! Keményebb izmokat szeretnél? Iratkozz fel pilatesre! Kevés a szabadidőd? Rengeteg online edzésmódszer van, amiket nyugodtan csinálhatsz a nappalidban, és mégis úgy érezheted, hogy egy nagyobb közösség része vagy. Ha együtt edzel valakivel, könnyebb motiváltnak lenni. Sok olyan sport van, amelyben egyszerre edzhetnek férfiak és nők (pl. Crossfit, Body Combat), vidd el rájuk a párodat!

Szintén érdekelhet