You are here!!


Mire tanítanak a kihívások?

Mindannyian folyamatosan szembesülünk kihívásokkal – legyen az akár azkár egy önerős lakásfelújítás, beülni az iskolapadba 40 évesen vagy egy üzleti vállalkozást elindítása. Nem kell körbeutaznunk a világot, hogy egy megfelelő feladatot találjunk magunknak. Minden nap tele van apró kihívásokkal, és az sokszor személyfüggő, hogy mennyire tudunk ezekkel megküzdeni. Valaki előre szeretne lépni a karrier ranglétrán, mások új foglalkozást szeretnének elsajátítani. Egy kihívással szembe nézni azt jelenti, hogy elég bátornak kell lenned ahhoz, hogy kilépj a saját komfort zónádból, a megszokott rutinból. Ráadásul el kell hinned, hogy képes vagy olyan dolgokra, amikre korábban nem is mertél gondolni.

Mi akadályozhat bennünket?

Sokszor úgy érezzük, nem vagyunk készek erre az ugrásra. Igen, azok a belső hangok néha megszólalnak: „túl öreg vagy már hozzá”, „neked ez nem sikerülhet”. Mi magunk hozzuk létre ezeket az akadályokat múltbeli tapasztalatainkból, félelmeinkből merítve. Sokszor elhitetjük magunkkal, hogy képtelenek vagyunk valamire vagy nincs elég időnk rá (a gyerekek miatt, a munka miatt), és így már az első lépést sem próbáljuk megtenni. Mégis sokunkban ott a lehetőség, ott vannak a belső értékeink – elszántság, kitartás és megbocsátás.

Ez a nyerő trió, ha kihívással nézünk szembe.

A lehetőségek végtelenek

A lehetőség mindig ott van személyes életünkben és karrierünkben is. Ahogy a közmondás mondja: Aki mer, az nyer.” Amint vállalunk egy kihívást, egyből jobban érezhetjük magunkat, büszkeséggel, elégedettséggel tölthet el bennünket. Ha bele merünk vágni valamibe, az jót tesz az önértékelésünknek is, ráadásul rejtett értékeinket is felfedezhetjük. Ez új erőt adhat nekünk az elkövetkezendő időkben.

Szintén érdekelhet