You are here!!


Személyes történetek: Mi ad értelmet az életednek?

Erika 43 éves, egyedülálló anyuka, aktív életet élő újságírónő. Szívesen tölti szabadidejét a barátaival, de azt is élvezi, ha kislányának segíthet. Ez az ő története.

„Mikor úgy éreztem, életem már annyira gyors tempóban pörög, hogy már élvezni sem tudom, arra a következtetésre jutottam, hogy valami hiányzik belőle. Tehát, elkezdtem szervezetten élni. Apró örömbombákkal jutalmazom magam, hogy harmóniában legyek önmagammal, élvezzem az életet, megtisztítsam az elmém. Például most már élvezem a finom ételeket. Ezek lehetnek egyszerűek is, de élvezem, ahogy nyugodtan elfogyasztom őket, nem gyorsan magamba tömve vagy kényszeresen, valamilyen szigorú diétának megfelelően. Próbálok időt szakítani arra, amit élvezek, vagy arra, hogy egyszerűen ne csináljak semmit. Nem hagyom, hogy mindenfajta csip-csup üggyel legyen tele a naptáram - anélkül, hogy átgondolnám, mit is kéne pontopsan csinálnom. Még egy tipp: mindig hagyok időt magamnak megkívánni dolgokat, mielőtt megvenném, hadd fantáziáljak, álmodozzak róla, és utána hadd élvezzem ki a pillanatot, amikor végre a kezembe kaparintom.

Fontosnak tartom ezen kívül, hogy kiürítsem az agyam: a csendet hallgatva átgondolom, mit tartogat számomra az élet. Így igazán értékelni tudom a környezetem, arra figyelek, amire szeretnék, és kiszűröm azt, ami nem érdekel. Próbálok mindent észben tartani: milyen zenét hallgatok, milyen ruhát viselek, milyen telefonra vagy e-mailre válaszolok, kikkel szeretném az időmet tölteni, és kiket zárnék ki belőle. Ezekre mindig próbálok időt szakítani - még a lényegtelennek tűnő és hétköznapi dolgokra is; így erősnek és kiegyensúlyozottnak érezhetem magam.”

Szintén érdekelhet