You are here!!


A te történeted: hogyan legyünk jól szervezettek az életben?

Veronika 50 éves, három gyerek (16, 18 és 20 évesek) édesanyja, egy digitális start-up cég kereskedelmi igazgatója. A munka és a család mellett egy célja van: időt szakítani saját magára. Ez az ő története.

"Nincs olyan, hogy valaki „jól” szervezetten él: vagy szervezetten élsz, vagy káoszban. Teljes munkaidőben dolgozom, egy stresszes állásban, van egy párom és három gyerekem; innentől kezdve nincs választásom, életem minden lépését meg kell szerveznem, ha nem szeretném, hogy életem egy hektikus rohanássá változzon.

A titkom egyszerű: el kell fogadni, hogy néha muszáj időt pazarolni, hogy időt nyerhessek. Néha el kell olvasnunk a feleslegesnek tűnő leírást, hogy tudjuk, hogyan működik új kütyü. Ha időben felkészülök arra, hogy mit fogok mondani egy ügyfélnek, megfeleződik az idő, amit ténylegesen vele kell töltenem. Ha rendesen elolvasom a receptet, nem kell félúton rájönnöm, hogy egy hozzávaló hiányzik, vagy hogy ezt a főzési módszert nem ismerem…

Mielőtt belefogok valamibe - akármi is legyen az - mindig, de mindig megkérdezem magamtól, hogy mit szeretnék csinálni, hogyan szeretném csinálni és ehhez mennyi időre lesz szükségem. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására mindig fel kell idézném, hogy egyáltalán mennyi energiám van most ehhez. Ez segít eldöntenem, hogy ez-e a legjobb pillanat végrehajtani a feladatot, vagy ráér máskor, amikor megfelelőbb lesz időpont. Ez pont ellentétes azzal, ahogy a hadsereg szerveződik: úgy érzem, az én módszerem megnyugtató és nagy mozgásteret biztosít. Minél szervezettebb vagyok, annál nyugodtabb és békésebb az életem, és van időm felkészülni a váratlanra, a szórakoztatóra, vagy arra a pillanatra, amikor óriási luxusként nem csinálok semmit."

Szintén érdekelhet