Az edzés szellemileg is formában tart!

Az edzés szellemileg is csúcsformában tart!

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen része az egészséges életmódnak - segít, hogy bírjuk a gyűrődést, fizikailag és mentálisan egyaránt. Kiegyensúlyozottá teheti az embert, alkalmas a stressz levezetésére. Mindegy, hogy milyen típusú testmozgást végzel - legyen az jóga, kardio edzéssel kombinálva vagy futás a szabadban - a megfelelő ideig és intenzitással végzett gyakorlatok elősegítik, hogy csúcsformában légy. Ám, a mozgás az agyunkra is jótékonyan hat, közérzetünket nagyban meghatározza. Elmondjuk, miért.

Ha egyre nagyobb erőkifejtésre ösztönözzük magunkat, az a mentális teljesítőképességünknek és memóriánknak is jót tesz. A British Columbia Egyetem kutatói szerint azok a mozgásformák, melyek a szívet és az izzadságmirigyeket is jól megdolgoztatják, növelik az agyalapi mirigy méretét, amely agyi terület felelős a beszédért és a tanulásért. Szóval, ha szeretnéd a szellemi teljesítőképességed maximalizálni, sportolj!
Emellett, azok az emberek, akik többet mozognak, pozitívabb hozzáállást mutatnak, kevesebbet stresszelnek, általában jobb a közérzetük is.

Készen állsz, hogy intenzívebbé tedd a napi testmozgásod, és ezáltal képes legyél új szintre lépni szellemileg, érzelmileg és fizikailag is? Gyerünk, tedd meg ma az első lépést, vagy próbálj ki új sportokat egyedül vagy barátokkal, akik egyre jobb teljesítményre motiválhatnak téged.

Ám mielőtt belevágsz, menj el háziorvosodhoz egy általános kivizsgálásra!

Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Tetszett amit olvastál? Tegyél próbát egy másik izgalmas olvasmánnyal is!