Gyakran Ismételt Kérdések – Danone Activia

Gyakori kérdések

FogyasztásTermékEgyébKörnyezetvédelem

Ajánlatos minden nap Activia terméket fogyasztani?

Az Activia termékek biztonsággal fogyaszthatók naponta, a kiegyensúlyozott és változatos étrend részeként.

Az Activia termékek gluténmentesek?

Amennyiben bármely termékünk tartalmaz, illetve nyomokban tartalmazhat glutént, az a törvényi előírásnak megfelelően a termék csomagolásán fel van tüntetve. Kérjük, minden esetben nézze meg csomagoláson feltüntetett allergén információt, mivel az esetleges receptúra változások miatt módosulhat azok allergén tartalma!

Az Activia termékek pasztőrözöttek?

Minden Danone termék – beleértve az összes Activia joghurtot – pasztőrözött tejből készül.

Beépíthetem az Activia termékeket az étrendembe/diétámba?

Mint minden élelmiszernek, így az Activia termékeknek is van energia-, cukor-, zsír- és fehérjetartalma. Az egyén mozgásformájától és életvitelétől függően, az Activia a táplálkozási szakértők által ajánlott napi fehérje beviteli forma egyikeként beépíthető a változatos és kiegyensúlyozott étrendbe.

Cukorbeteg vagyok. Fogyaszthatok Activia terméket?

Termékeink széles skáláján megtalálható hozzáadott cukrot nem tartalmazó (natúr) Activia termék, valamint hozzáadott cukrot is tartalmazó (pl. gyümölcsös) Activia termék. Mivel minden esetben kell számolni valamennyi cukortartalommal (pl. natúr termékek esetében a tejcukor miatt), ezért cukorbetegség esetén kérjük konzultáljon szakorvosával az Activia termékek fogyasztását illetően.

Háziállatok fogyaszthatnak Activia termékeket?

Az Activia termékek összetevőinek ismeretében, amelyek minden esetben a csomagoláson/weboldalon fel vannak tüntetve, kérjük konzultáljon állatorvosával!

Hogyan javasolt Activia terméket fogyasztani, léteznek receptek Activia termékekkel?

Az Activia termékek kitűnő fehérje- és kálciumforrásként önmagukban is fogyaszthatók, de ezen felül más alapanyagokkal is kombinálhatók. Kitűnő alapanyagok sós és édes ételek készítéséhez.

Hogyan tároljam helyesen az Activia joghurtokat?

A joghurtok hűtve tárolandó élelmiszerek. A helyes tárolási hőmérséklet minden termék csomagolásán megtalálható.

Hol gyártják az Activia termékeket?

Az Activia termékeket a mindenkori legjobb minőségre törekedve Európa számos országában gyártják.

Hol található a Danone központja?

A Danone központja Franciaországban található.

Hol találok pontos információt a termék összetételéről/ kalóriatartalmáról?

Minden eladási egység csomagolásán, az összetevő listán, és a tápértéktáblázatban, valamint a weboldalon a termékinformációk között fel van tüntetve a pontos energia, zsír, telített zsírsav, szénhidrát, cukor, fehérje és sótartalom, bizonyos esetekben a rost, és kalcium tartalom is 100g-ra/ adagra vonatkoztatva.

Vannak gyümölcsdarabok az Activiában?

A legjobb íz eléréséhez minden egyes Activia termék szükséges arányú gyümölcs koncentrációt tartalmaz. A natúr Activiák nem tartalmaznak gyümölcsdarabokat. A gyümölcsös variációk közül a legtöbb kb. 8%, a gyümölcsös Gabonások kb. 3,5-7%, a gyümölcsös Activia Reggelik kb. 3,5-11%, az Activia Joghurtitalok pedig kb. 7% gyümölcstartalommal rendelkeznek. Kérjük tájékozódjon a weboldalon, vagy a csomagoláson a pontos adatokkal kapcsolatban.

Hol vásárolhatok Activiat?

Az Activia termékek országszerte szinte minden kereskedelmi láncban megtalálhatók. Nagyáruházakban széles választékban, akár online is, míg a kisebb partnereknél szűkebb termékválasztékban érhetők el.

Javasolt az Activia fogyasztása antibiotikumos kezelés alatt vagy után?

Az Activia termékek a kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód részeként fogyaszthatók. Amennyiben antibiotikum kezelés előtt vagy után jár, kérjük egyeztessen orvosával és/vagy táplálkozási tanácsadójával az Activia termékek összetevőinek ismeretében, amelyeket a csomagoláson és a weboldalon egyaránt megtalál.

Laktózérzékeny/ intoleráns vagyok. Fogyaszthatok Activia terméket?

A tejtermékek természetükből adódóan tartalmaznak laktózt (tejcukrot), melynek fogyasztási toleranciája egyénenként eltérő lehet. Az Activia termékek fogyasztásáról kérjük egyeztessen szakorvosával laktóz intolerancia/érzékenység esetén.

Melyik napszakban ajánlott Activia terméket fogyasztani?

A nap folyamán bármikor fogyasztható. Fogyassza a kiegyensúlyozott változatos étrend és egészséges életmód részeként.

Mennyi cukrot tartalmaz egy pohár Activia?

Minden Danone Activia termék egyedi cukortartalommal bír. Kérjük tájékozódjon a weboldalon, vagy a csomagoláson a pontos adatokkal kapcsolatban.

Mennyi cukrot tartalmaz egy pohár natúr Activia?

A natúr Danone Activia termékek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, cukortartalmuk a tejben természetesen előforduló laktózból adódik. Egy 125 g-os krémes natúr 6,7 g, míg a pille natúr 4,9 g tejcukrot tartalmaz.

Mi a különbség a Pille natúr és a Krémes natúr Activia között?

Az Activia Pille natúr ún. pohárban érlelt technológiával készül, mely során, a termék „joghurttá válása” a pohárban megy végbe. Ezzel szemben a Krémes Natúr tartályban érlelődik, tehát az előállítási technológia különböző. Annak ellenére, hogy a hozzávalók szinte megegyezők, a két termék állaga/textúrája teljesen eltérő.

Mi a különbség az Activia és más joghurtok között?

A hagyományos joghurtoktól eltérően minden pohár Activia a hagyományos joghurtkultúrák mellett minimum 4 milliárd Bifidus ActiRegularis®-t tartalmaz.

Miért van cukor az Activiában?

Valóban minden Activia termékünk tartalmaz valamilyen formában cukrot. Elsősorban tejből származó tejcukrot. Natúr termékeink csupán a tejben természetesen előforduló cukrot tartalmaznak, ízesített termékeink pedig ezen felül tartalmaznak hozzáadott cukrot, a savanyúság ellensúlyozása, illetve az optimális íz elérése érdekében.

Mit tesz az Activia a műanyagfelhasználás csökkentése érdekében?

A Danone elkötelezett a Föld és lakói táplálása, egészsége megóvása iránt, ezért cégünk komoly szerepet kíván vállalni a lineáris gazdasági modellről (előállítás – felhasználás - eldobás) a körforgásos gazdaságra való áttérésben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a termékek és a csomagolások használatban maradnak, így felszámolható a felesleges szennyezés és hulladéktermelés.

Szavatossági idő napján fogyaszthatok-e Activia terméket?

A Danone mint felelős gyártó a fogyaszthatósági idő végéig, adott nap lejártáig garantálja a termék minőségét.

Támogathatja-e az Activia az edzésprogramomat?

Figyelembe véve, hogy ízenként az Activiának más a fehérje, a szénhidrát és a zsír tartalma, javasoljuk, hogy az étrendbe való beépítés előtt konzultájon a táplálkozási tanácsadójával, aki segíthet egy kiegyensúlyozott étrend felépítésben.

Várandós nők vagy kisgyermekek fogyaszthatnak Activia terméket?

Az Activia nem tartalmaz olyan összetevőt, melyet bizonyítottan kerülni kellene várandós nők vagy gyermekek számára, akik már fogyaszthatnak tejtermékeket. Az Activia termékek pasztőrözött tejtermékek, melyek beilleszthetők a napi kiegyensúlyozott étrendbe, és ha nincs a fogyasztónak egyéni érzékenysége, biztonságosan fogyaszthatók. Egyéb esetben kérjük konzultáljon háziorvosával.

Van jelenleg futó Activia nyereményjáték? Hol tájékozódhatok a részletekről?

Jelenleg nincs folyamatban lévő Activia nyereményjáték, de kérjük kövesse figyelemmel a
web- és Facebook oldalunkat, hogy ne maradjon le aktuális híreinkről, újdonságainkról.

Mit tehetek, ha nem találtam itt választ a kérdésemre?

Amennyiben nem talált választ kérdésére, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: 06-80-88-77-88 -as telefonszámon, vagy online, a danoneinfo@danone.hu e-mailcímen.