Az egyedülálló Bifidus baktérium születése
Az egyedülálló Bifidus baktérium születése
1980-as évek
A tudósok felfedezik a bifidobaktériumot
az újszülöttek bélflórájában.
1980-as évek
A tudósok felfedezik a bifidobaktériumot az újszülöttek bélflórájában.
Azon kisbabák bélflórájában nagyobb arányban találhatóak bifidobaktériumok, akiket anyatejjel tápláltak.
Forradalmi ötlet születik: alkossuk meg a világ első funkcionális joghurtját!
A bifidobaktérium jótékony hatásainak ihletésére tudósaink úgy döntenek, hogy Bifidust
adnak a joghurthoz. Kutatunk és tesztelünk, hogy kifejlesszük a keresett bifidobaktérium-törzset.
Mélyreható kutatások és in vitro kísérletek során sok száz baktériumtörzset vizsgálunk mikroszkóppal, hogy megállapítsuk, melyek képesek a tejben életben maradni és szaporodni.
1985
Heuréka!
Bemutatkozik a bélflóra összetételét támogató bifidobaktérium. Kitenyésztünk egy tejkedvelő törzset, mely képes az emésztőrendszer teljes szakaszán életben maradni, hogy növelje a hasznos baktérumok számát a bélflórában.
Hoppá… a Bifidus nem bírja a magas hőmérsékletet a joghurtgyártás során. A hagyományos fermentálás 43°C-os hőmérséklete túl magas, a környezete pedig túl savas a bifidobaktériumok életben maradásához. A szükségből felfedezés születik:
új fermentációs eljárás.
Azért, hogy tökéletes környezetet hozzunk létre a Bifidus szaporodásához, különleges keveréket készítettük ötféle élő joghurtkultúrából, melyek lassabb fermentáció mellett és alacsony hőmérsékleten is jól működnek.
1987
Megszületik az Activia.
A 8 órán keresztül 37 °C-on végzett lassú és kíméletes fermentációnak köszönhetően egyedülállóan lágy és krémes joghurtot készítünk, mely poharanként 4 milliárd Bifidus ActiRegularist tartalmaz ezzel hozzájárulva a bélflóra hasznos baktérium számának növeléséhez.
2000
Az Activia bekerül a baktériumok Hírességek Csarnokába.
Az Activia történetének kiemelkedő mérföldköveként az egyedülálló Bifidus ActiRegularis® baktériumtörzsünket elismerésként elhelyezik a Pasteur Intézet baktériumtörzs-gyűjteményében.