A jó dolgok 37° C-on születnek

A jó dolgok 37° C-on születnek

25 ° C – Egy napsütéses nap savanyú felfedezéshez vezet

25 ° C – Egy napsütéses nap savanyú felfedezéshez vezet
A világ első joghurtját valószínűleg véletlenül fedezték fel Kr. E. 10 000-ben, amikor egy tál nyers állati tej savanyúvá vált a napsütés hatására. A természetes erjedés során a tej szilárdabbá válik és savasabb lesz, ami megakadályozza a rossz baktériumok fejlődését.

43 ° C - A dolgok felmelegednek és lehűlnek
A világ első modern joghurtja 1919-ben kikerült ki a Danone-konyhájából. A joghurtokat évszázadok óta hagyományosan savas körülmények között 43 ° C-on erjesztették. Ez az eljárás néhány baktériumtörzsnek megfelel, de a mi Bifidusunknak nem. Ezek a baktériumok testhőmérsékleten szaporodnak, és csakúgy mint mi, a hidegebb és enyhébb ízű joghurtokat kedvelik jobban, amelyek lúgosabbak. Tehát ahhoz, hogy életben tartsuk, kellett egy frissebb (és ízletesebb) módot találnunk a tej erjesztésére

37 ° C - A testhőmérséklet bizonyítottan a tökéletes hőmérséklet
A világ első hagyományos joghurtkultúra mellett, Bifidus baktériumtörzsel dúsított joghurtját az Activia készítette 1986-ban. Évekig tartó kutatás után 4 speciálisan kiválasztott törzsre cseréltük a szokásos joghurt-tenyészeteket, amelyek 37 ° C-on, kevésbé savas környezetben is lehetővé teszik a fermentációt. Ebben a környezetben fejlődnek jól a Bifidus baktériumaink, mely során --az Activia krémesebbé, lágyabbá válik.

Tetszett, amit olvastál? Tegyél próbát egy másik izgalmas olvasmánnyal is!