Amit a baktériumokról tudni érdemes

Amit a baktériumokról tudni érdemes

Mikrobák és apró egysejtű organizmusok. Vannak, amelyek jók és támogatják testünket. Mások betegségeket okozhatnak.

Baktériumok
Mikrobák és apró egysejtű organizmusok. Vannak, amelyek jók és támogatják testünket. Mások betegségeket okozhatnak.
Találd ki, mi melyiket szeretjük.

Bifidobacterium
Az Y alakú baktériumok olyan faja, amely szereti a bélrendszered és természetes formában megtalálható ott. Erjesztett termékben is megtalálható, mint például az Activia-ban, ez azt jelenti, hogy olyan élelmiszerek fogyasztásával, melyek Bifidobacteriumot tartalmaznak támogatjuk a természetes bélflóránkat.

Erjesztés-fermentáció
Olyan típusú erjedés, mely szabályozottan történik: gondolj ebben az esetben az átalakításra, a rothasztás helyett. Mintha a tejet joghurttá, vagy a káposztát kimchivé változtatnánk. Amikor baktériumok, élesztők vagy más mikroorganizmusok cukrokat és szénhidrátokat különféle savakká, gázokká vagy alkohollá bontanák le. Egyedülálló, 8 órás természetes erjesztési folyamatot használunk, 37 ° C-os hőmérsékleten, amely elősegíti termékeinkben lévő baktériumok fejlődését.

Bélflóra
Az emésztőrendszerben élő baktériumok és mikroorganizmusok összessége. Körülbelül 300–1000 különféle fajtája található meg az emésztőrendszerünkben. Ezek összetétele ugyanolyan egyedi, mint az ujjlenyomatunk.

A probiotikumok
Baktériumok, melyek a gazdaszervezet számára pozitív élettani hatással bírnak. A probiotikum kifejezés a görög és latin nyelvekből származik jelentése: „az életért”.

Mikrobióta
Egy adott környezetben lévő élő mikroorganizmusok összessége. A környezet lehet például az egész testünk, vagy csak a bélrendszerünk, egy állat vagy egy növény.
Baktériumok, gombák, vírusok, élesztők, ha életben vannak, akkor ezek mind idetartoznak.

Mikrobiom
Hasonló, mint a mikrobióta , de magában foglalja a mikrobák genetikai anyagát is. Gyakran használják szinonimaként a két kifejezést, de érdemes róla tudni, hogy a mikrobiom kicsit többet jelent.

Tetszett, amit olvastál? Tegyél próbát egy másik izgalmas olvasmánnyal is!