Konyhai trükkök elfoglalt embereknek
Konyhai trükkök elfoglalt embereknek
Néha alig bírsz a sok a feladattal, és nem vágysz hosszadalmas főzésre? Íme praktikus konyhai tippjeink, melyek illenek egy sűrű napirendhez.
Szerezz be néhány konyhai eszközt!
Szeletelőket, melyekkel friss zöldségekből gyorsan ízletes fogásokat tudsz készíteni. Egy konyhai robotgéppel pillanatok alatt apríthatsz, pürésíthetsz; hasznos egy jó serpenyő, amiben nem ragad le az étel, de könnyen tisztítható, és a jó késekről se feledkezz meg.
Ami nyersen is finom
Minél többféle nyers zöldség fogyasztása javasolt, melyekből készíthetsz többféle salátát felturbózva magokkal, joghurttal és fűszerekkel; hideg zöldséglevest mint pl. a gazpacho vagy
tapas-tálat humusszal, csirkehússal és zöldségekkel.
10 perces fogások
A brokkolit, zöldborsót és a szeletelt káposztát pirítsd meg a wokban, adj hozzá tofut, és locsold meg szójaszósszal, vagy készíts gombás omlettet sajttal, petrezselyemmel és salátával.
Fagyaszd le!
Nyugisabb napjaidon főzz olyan ételeket, amiket lefagyaszthatsz: lasagna, leves, csirke enchilada – ezeket tedd műanyag dobozba, és mehetnek a fagyasztóba. Ha kevés az időd, csak előveszed valamelyiket.
Főzés, mint meditáció
Ha csak 10 percet töltesz is a konyhában, elég lehet arra, hogy rendbe tedd a gondolataidat, feltöltődj picit. Vedd úgy az ételkészítést, mint meditációs gyakorlatot – zöldségek aprítása, finom ízesítés, egyenletes keverés.
Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége