Mit tehetsz magadért, emésztésedért?

Mit tehetsz magadért, emésztésedért?

Szeretjük ha nyugodtan indul a reggel, hiszen ez az egész napot meghatározza. Ezért is fontos hogy átgondoljuk, mi segítheti szervezetünket, emésztésünket hogy megbirkózzunk a kihívásokkal. Íme néhány egyszerű ötlet:

Mozogj egy kicsit!
A reggeli testedzéssel felkészülhetünk az aznapi feladatokra. Felébresztjük testünk még szunnyadó izmait, mozgásra késztetjük beleinket, ráadásul a sport csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget. Felkelés után próbálj ki egy rövid jógagyakorlatot, csinálj néhány guggolást vagy menj el egy kicsit futni!

Reggelizz egészségesebben!
A kiegyensúlyozott, rostokban és fehérjében gazdag étrend elég energiát ad hogy jól induljon a napod, és el tudj végezni mindent, amit beterveztél. Finom reggeli egy joghurt cukormentes müzlivel, mogyoróval, vagy lágytojás, friss zöldségekkel és korpás bagettel.

Tanuld meg az önmasszírozást!
Kutatások szerint a stressz nagyon megviseli az emésztőrendszert. Az önmasszírozás segít, hogy elnyerjük belső nyugalmunkat, és tudatosan kezdjük a napot, ezért masszírozd át gyengéden a nyakad, vállad, például a reggeli zuhanyzáskor.

Meditálj!
Ha kiegyensúlyozottan indul a napunk, könnyebben vesszük a kihívásokat is. Próbáld ki, hogy reggelente 5 percre leülsz és meditálsz - elsősorban a mély, hasi légzésre és a helyes testtartásra figyelve. Relaxációval a testi és szellemi teljesítőképesség is növelhető.

Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Tetszett amit olvastál? Tegyél próbát egy másik izgalmas olvasmánnyal is!